„УСПЕХ“ - НОВИ ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
17.05.2013

У оквиру Другог позива ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија,  Градској општини Палилула у Нишу одобрен је пројекат „SUCCESS-УСПЕХ“, који ће у у наредне две године, бити реализован у патнерству са општином Своге и у сарадњи са Бугарском фондацијом „Спорт без граница“. Овим поводом у општини Палилула је одржан први састанак пројектних тимова две општине. По рецима председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, у општини Палилула, кроз пројекат „SUCCESS-УСПЕХ“, радиће се на побољшању квалитета живота грађана и јачању одрживог развоја пограничних региона кроз спорт и унапређење сарадње два града у области омладинских, социјалних и образовних питања. За реализацију овог пројекта одобрено је 138.030,53 ЕУР, истакао је председник општине Палилула.

Викторија Славкова, пројект менаџерка и њен колега, Миладин Савов, заменик председника општине Своге, изразили су задовољство предстојећом сарадњом са општином Палилула.

Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија финансира Европска унија из фонда за претприступну помоћ уз кофинансирање из националног буџета Бугарске а у Србији уз кофинансирање самих корисника. Од тада, била су објављена два Позива и потписано је 79 уговора укупне вредности 19,1 милиона евра. (Д.Видојковић, ЕКОполис)